Cégprofil

A Bickel & Wolf GmbH 1964-ben kezdte meg működését Magyarországon. A Bickel & Wolf tevékenysége Magyarországon két jól elválasztható időszakra osztható. A Bickel & Wolf Magyarországon először 1964-től 1988-ig működött. Ez idő alatt a kor lehetőségeihez képest a cég központjából, Bécsből látták el a magyar piacot az osztrák kollégák. Ebben az időszakban alapozódott meg a cég tevékenysége itthon. Ekkor főként a magyar gyógyszer- és élelmiszeripar részére szállítottak különböző egyedi ill. komplett berendezéseket. Majd 1988-ban alakult meg másodszor (és reméljük, még nagyon sokáig tart), hazánkban a céget képviselő iroda, majd rövidesen egy önálló Kft, kizárólagosan magyar alkalmazottakkal.

A Bickel és Wolf Kereskedelmi Kft. kezdetben a tradicionális tevékenységet folytatta, majd idővel mind a képviseleti cégek, mind a magyar partnerek körét bővítette. Igy jelenleg a gyógyszeripar területén az alábbi gépszállító cégeket képviseljük meglehetősen jó eredménnyel:

 • Uhlmann Pac-Systeme GmbH.
  Gyógyszeriparra specializálódót csomagoló gépsorok
 • Bausch+Ströbel Maschinenfabrik Ilshofen GmbH.
  Gyógyszeriparra specializálódót töltő, záró és címkéző rendszerek
 • Glatt GmbH.
  Fluidizált rendszerek, gyúrógranuláló készülékek, tabletta bevonó készülékek (film- és cukorbevonó technológia), alapanyag kezelő-, automatizáló rendszerek, containment/izolációs rendszerek, folyamatos technológiák, vezérlő rendszerek, WIP/CIP rendszerek
 • Harro Höfliger Verpackungsmaschinen GmbH.
  Gyógyszeripari és gyógyászati segédeszközök előállítása és csomagolása „minden, ami nem standard”
 • KORSCH AG.
  Gyógyszeripari és ipari körforgós, valamint excenteres prések gyártása
 • Krämer AG.
  Portalanító gépek
 • Cremer B.V.
  Beszámoló gépek
 • HAPA AG.
  Nyomtatási megoldások bliszteres csomagolásra és egyéb címkékre
 • AMETEK MOCON
  Csomagolóanyag vizsgáló berendezések, integritásvizsgálat bliszteres csomagolásokra

Az élelmiszeripar területén főként a konzerv- és hűtőipar tartozik a kiemelt területek közé. Ezen iparok részére az alábbi, általunk képviselt cégek említendők meg:

 • Femia Industrie és CCM Magnuson
  Komplett zöldségfeldolgozó gépsorok és automata és félautomata csemegekukorica morzsoló
 • Ferrum AG.
  Konzervdoboz zárógépek
 • Zilli & Bellini s.r.l
  Paszta- és darabos árutöltő és zárógépek

 

A képviselendő cégek kiválasztásánál a legfőbb szempontok minden esetben a következők:

 • legmagasabb műszaki színvonal az adott területen
 • megbízhatóság
 • korrektség
 • pontosság
 • tökéletes szerviz

Örömmel és nem kis büszkeséggel tekinthetünk vissza ebből a szempontból az elmúlt évtizedekre. Hála a gépszállító partnereinknek, így tudjuk a vevőink között üdvözölni a legtöbb magyar gyógyszergyárat, mint RICHTER GEDEON Zrt., EGIS ZRt., SANOFI Zrt., TEVA Zrt., HUMAN BioPlazma Kft. (KEDRION), MEDITOP Kft., COLOPLAST Kft., EXTRACTUM PHARMA Zrt. stb. A magyar gyógyszeriparban a legelső Uhlmann blisztercsomagolótól (KPL1 - 1964 év), a legmodernebb gépig, szinte valamennyi típus megtalálható. Ez azt jelenti, hogy ma Magyarországon a gyógyszeripari blisztereket kb. 80 %-ban Uhlmann gépeken állítják elő. Még nagyobb ez az arány az ampulla csomagolás területén az Uhlmann cég részesedését illetően.

A konzerviparban a legjelentősebb partnereink a GLOBUS Zrt. (komplett csemegekukorica és zöldbab feldolgozó vonal), az EKO Kft. (komplett csemegekukorica feldolgozóvonal, zöldborsó feldolgozó- és csemegeuborka vonal), Bondulle Kft. (csemegekukorica és zöldborsó töltő-záróvonal). E nevesített vevőinkén kívül természetesen a többi konzervipari vállalatnál ugyancsak megtalálhatók az általunk forgalmazott berendezések, úgymint az almalé sűrítésre használt GEA-Wiegand sűrítők, vagy a FERRUM cég vákuum-, illetve aluminimum doboz záró gépek. További kiemelt Ferrum partnereink: Hell Energy Kft., Dreher Sörgyár Zrt., Partner In Pet Food Kft. Fevita Zrt., stb.

Hasonló eredményességre törekszik cégünk a nagy-múltú európai szerelvénygyártókkal (kizárólagos hazai kereskedelmi joggal) karöltve, melyek a nagy teljesítményű kúpos csapokat – fémes és teflonozott - gyártó „AZ” cég mönchweileri székhellyel, a dortmundi „GEFA” cég fémes és teflonozott pillangószelepekkel, a svájci SISTAG speciális késes tolózárakkal. A szállítási terjedelmünkkel a hazai speciális igényeket is biztonsággal ki tudjuk elégíteni.

A partnereink a kedvező ár/érték arány, megbízhatóság, pontos szállítási készség, valamint, de nem utolsó sorban magas műszaki színvonal miatt döntöttek és reményeink szerint döntenek a jövőben is a Bickel & Wolf cégcsoport mellett.